Pierogi z kontenera?

Szukając pomysłu na biznes, wybór padł na branżę gastronomiczną. Chciałam sprzedawać ludziom pyszne jedzenie, a że od zawsze kochałam gotować, wierzyłam w swój sukces. Zdecydowałam się ostatecznie lepić pierogi, czego nauczyła mnie babcia, która zresztą mi pomagała. Miałam jednak problem ze znalezieniem właściwego lokalu. Tu jednak z pomocą przyszła mi koleżanka, która prowadzi kwiaciarnię w handlowym kontenerze. I to okazało się rozwiązaniem idealnym dla mnie.

Obiekty handlowe z kontenerów

handlowe obiekty z kontenerówKoleżanka zaprosiła mnie, bym zobaczyła, jak ładnie prezentuje się jej kwiaciarnia, którą założyła w specjalnym kontenerze. Z racji prowadzonej przez nią działalności zdecydowała się na przeszklone ściany. W pomieszczeniu tym miała wszystko, czego potrzebowała. Był przy tym nowoczesny i elegancki. Zaczęłam więc szukać dla siebie firmy, które maja w swojej ofercie handlowe obiekty z kontenerów. Znalazłam kilku producentów, do których zgłosiłam się z prośbą o ofertę i wycenę. Ostatecznie mój wybór padł na pawilon wykonany w technologii lekkiej obudowy. Został on indywidualnie dopasowany do moich potrzeb i prowadzonej przeze mnie działalności. Obiekt jest wyposażony w pomieszczenia oraz elementy sanitarne, posiada też aneks gastronomiczny. Kontener, choć osobiście nie lubię tego określenia, został bardzo estetycznie wykonany. Wygląda nowocześnie, ma niepowtarzalny charakter i przyciągającą uwagę kolorystykę. Przedstawiciel firmy, z którą współpracowałam wspomniał, że w każdej chwili mogę zdecydować o rozbudowaniu mojego obiektu lub, o ile zajdzie taka potrzeba, przenieść go w inne miejsce. Czy jednak prowadzenie pierogarni w takim obiekcie jest opłacalne? Okazuje się, że tak. Ludzie nie tylko zwracali uwagę na logo i nazwę lokalu zamontowaną na dachu, ale też na sam kontener. Jest ciekawy, nowoczesny, ładnie prezentuje się na tle przestrzeni miejskiej. Mam w nim wystarczającą ilość miejsca, by lepić pierogi, sprzedawać je na miejscu i na wynos. Znalazło się też miejsce na zamrażarkę, gdyż w mojej ofercie znajdują się również pierogi mrożone.

Miejsce, w którym decydujemy się prowadzić biznes zawsze powinno być staranie wybrane. To już bowiem połowa sukcesu. A zdecydowałam się na kontener, bo był opcją nie tylko dla mnie najkorzystniejszą finansową, ale też uznałam, że będzie stanowić obiekt wyróżniający się na tle innych. Liczyłam, że zwróci uwagę potencjalnych klientów, którzy zechcą przyjrzeć mu się z bliska. W wiedziałam, ze gdy spróbują moich i babci pierogów, z pewnością do nas wrócą.